În vremuri pandemice, am reuşit să avem continuitate în ediţiile AntareSFestului, oarecum la limită şi cu măsuri relativ drastice. Mulţumesc participanţilor pentru colaborare atunci când organizatorii insistau în privinţa verificării certificatului verde sau a măştii purtate corespunzător. Per ansamblu am demonstrat că suntem sefişti veritabili şi că ne putem acomoda şi la realităţi distopice, din fericire efemere.
A fost o nouă ediţie reuşită; meritul principal revine celor care şi-au dorit acest lucru, participanţii. Desigur, avem în continuare carenţe, undele jenant de repetitive (de exemplu, respectarea programului). Mulţumim pentru sugestii şi sfaturi, promitem să facem tot ce ne stă în putinţă să fim din ce în ce mai buni din punct de vedere organizatoric.
Pentru a fi înaintea valului şase (nu râdeţi, nici nu vă încruntaţi; suntem doar prevăzători) şi pentru a mai prinde vreme caldă, anul viitor vom organiza AntareSFest #6 în perioada 2-4 septembrie 2022. Vom adresa în principal subiecte adiacente unei realităţi care ne afectează din ce în ce mai mult: schimbările climatice. Aşadar, tema va fi: “Schimbările climatice, sfârşitul omenirii?”
Vom avea din nou mascotă, un dinozaur simpatic. Şi vom avea cosplay, pe care îl dorim de excepţie. Vă invităm să vă apucaţi deja de confecţionarea costumelor!
Felicitări câştigătorilor din acest an:
- Cel mai bun volum în 2020: Allex Truşcă – I put a Spell on You
- Cel mai bun debut în volum propriu 2020: Robert Gion – Elisa
- Cea mai bună proză scurtă 2020: Cristian Vicol – Ultima zi din viața Karinei Ivanov
- Premiu pentru merite deosebite în promovarea SFFH-ului românesc: Dan Popescu.
- Premiu pentru implicarea continuă în promovarea şi susţinerea SFFH-ului românesc: Daniel Timariu
Să ne vedem sănătoşi şi depandemizaţi la anul!