Antologie AntareSFest 2022


Vă invităm să trimiteţi texte pentru următoarea antologie AntareSFest!

Omenirea a progresat fantastic în ultimele două secole, dar această evoluţie a adus cu sine o denaturare constantă, susţinută a climei şi a biodiversităţii singurei planete care ne poate găzdui.

Deşi conştientizăm situaţia creată, măsurile pe care le luăm sunt firave, insuficiente. Putem oare vorbi de o autodistrugere a speciei, dacă vom continua în acest ritm?

 

Deocamdată o facem pur teoretic în cadrul celei de-a VI-a ediţii a festivalului AntareSFest, care se va desfăşura în perioada 2-4 septembrie 2022 având ca subiect principal de discuţii: “Schimbările climatice, sfârşitul omenirii?

 

Cu acest prilej ne propunem să pregătim o antologie de povestiri SF care să abordeze subiecte din zona climate fiction: distopii sau utopii ce imaginează lumi ale viitorului în care omenirea se confruntă dramatic cu impactul schimbărilor climatice.

Cerinţe:

– dimensiune text: 2.000 – 5.000 cuvinte.

– fişier .txt, .doc sau .docx; font Times New Roman mărimea 12, la un rând şi jumătate, aliniere la stânga.

– primim şi povestiri care au mai fost publicate în print sau mediul online, pe propria răspundere a autorului. Nu răspundem pentru situaţiile în care textul respectiv se află sub relaţie contractuală cu edituri sau alte instituţii.

Aşteptăm creaţiile voastre literare la adresa de e-mail: antaresfest2022@antares-club.ro până cel târziu în data de 1 iunie 2022.

2 comentarii la „Antologie AntareSFest 2022

  1. Bună ziua,

    Aș dori să vă întreb dacă mai primiți povestiri SF. Am văzut că termenul-limită era 1 iunie 2022 și nu am observat -luna mai fiind o perioadă mai aglomerată, cu foarte multe activități.

    Vă mulțumesc,
    Roman Emanoel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.