Centenarul în 100 de povestiri SFF

 

100 de autori, lansare simultană în serie de

patru volume, la AntareSFest 2018!

   2018  va fi un an extrem de important. Din diverse motive, dar mai ales datorită centenarului Marii Uniri. Ne propunem să marcăm acest moment printr-o realizare editorială de excepţie, un adevărat maraton al creatorilor autohtoni de SF şi fantasy.

Dacă la Alba Iulia s-au întâlnit, în urmă cu o sută de ani, delegaţi din toate păturile sociale, în 2018 ne propunem să reunim la AntareSFest Braşov o sută de autori autohtoni de SF & fantasy.

Avem încrederea că vor fi prezenţi scriitori consacraţi, graficieni care şi-au demonstrat talentul prin opere grafice binecunoscute publicului. Dar ne bazăm şi pe contribuţia scriitorilor din noul val, care au debutat recent şi au un potenţial creator uriaş. Însă ne punem cele mai mari speranţe în atragerea celor care încă nu au debutat în volume  tipărite, tineri cu potenţial care au nevoie de sprijinul şi încurajările noastre.

3… 2… 1… start! Începeţi să scrieţi, să aşterneţi pe hârtie povestirile voastre. Puteţi aborda orice gen SFF vă este la îndemână, cu excepţia celui apocaliptic/postapocaliptic, pe care nu-l considerăm adecvat la un eveniment aniversar. Nu contează momentul în timp în care se desfăşoară acţiunea, poate fi în trecut, prezent alternativ, sau departe în viitor.

 

Condiţii:

  • cel puţin unul dintre personaje să fie român, sau acţiunea să se petreacă pe teritoriul României (să reiasă clar din text acest lucru);
  • povestirile să aibă o lungime cuprinsă între 1.000 şi 4.000 de cuvinte.
  • pentru lucrări grafice avem rugămintea să ne contactaţi prin email la adresa: 100@antares-club.ro .

Încercăm să facem un lucru deosebit, de o anvergură aparte. Din punct de vedere al calităţii literare, vom încerca să ţintim cât mai sus. Vom excela, cu ajutorul vostru, prin dimensiunea colectivă a antologiei. Avem convingerea că peste vreo 10 ani vor apărea noi scriitori români care vor fi cunoscuţi în ţară, dar şi în străinătate. Atunci vom putea spune, cu justificată mândrie: „a debutat în antologia <Centenarul în 100 de povestiri>”.

Îndrăznim să visăm și îndrăznim să acționăm!

Așadar:

Clubul Antares Brașov lansează

provocarea anului 2018:

Către: scriitori consacrați, debutanți și aspiranți, artiști plastici, artiști audio-vizuali, eseiști și critici literari, bloggeri, redactori, editori, antologatori.

Instrumente necesare: curaj, inspirație, creativitate, muncă, imaginație, bunăvoință, entuziasm, participare, conlucrare, prietenie.

Aşteptăm lucrările voastre la adresa de e-mail: 100@antares-club.ro .

Termen limită: 15 martie 2018.

 

Centenarul în 100 de povestiri SFF

Lansare la AntareSFest 2018

5 comentarii la „Centenarul în 100 de povestiri SFF

    1. Roxana, ştii vorba aia cu “Cei patru apostoli au fost trei: Luca si Matei”? Cam aşa şi cu autorii din antologie. Nu vor fi o sută, dar pe aproape. Mai multe pe acest subiect sâmbătă 6 octombrie 2018 la ora 15.00 în cadrul festivalului AntareSFest. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.