Precizări privind categoriile de premii – AntareSFest 2018

Au trecut câteva zile de la publicarea listelor pentru cele trei categorii şi pentru că sunt anumite întrebări pe care le primim în mod repetat, ne-am dat seama că poate ar fi bine să facem câteva clarificări. În primul rând, criteriile de încadrare:

  1. Autori români 2017 – Participă toate romanele şi volumele de povestiri sub nume propriu apărute anul trecut în primă ediţie.
  2. Debut în volum 2017 – Participă toţi autorii care au debutat în anul precedent cu un roman sau un volum de povestiri sub nume propriu.
  3. Povestiri 2017 – Participă toate povestirile apărute în primă ediţie pe parcursul anului anterior, în antologii sau reviste.

Pentru toate cele trei categorii:

  • participă doar creaţiile literare încadrabile în subgenurile science fiction, fantasy, horror.
  • sunt luate în considerare numai operele literare publicate în limba română.
  • nu contează formatul în care au apărut: online, e-book sau print.

Am comasat două categorii definite pentru premiile Nebula într-una singură, pentru că nu avem suficiente nuvelete pentru a putea face o ierarhie. Astfel, considerăm povestiri creaţiile literare care au 1 – 17499 cuvinte. Ce depăşeşte 17499 de cuvinte, în speţă nuvelele şi romanele, se încadrează la prima categorie, eventual şi la a doua dacă avem autor debutant.

Important: listele conţin tot ceea ce a apărut în primă ediţie în 2017, independent de prestigiul autorului sau de celebritatea editurii. Nu ne propunem o jurizare literară, doar vrem să oferim publicului cititor un instrument prin care să-şi exprime preferinţele de lectură. Toţi cei care scriu SFFH în limba română au şanse egale la premiile AntareSFest.

Am primit până acum zeci de observaţii, marea lor majoritate fiind justificate. Considerăm listele ca fiind perfectibile, prim urmare vă invităm să aruncaţi o privire şi să ne anunţaţi dacă am omis ceva sau dacă există inexactităţi.

 

Vă mulţumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.