Informaţii despre AntareSFest 2021 (I)

Ne pregătim pentru cea de-a cincea ediţie a AntareSFest. Va fi o ediţie specială deoarece aniversăm 40 de ani de la înființarea clubului Antares. Nici în cele mai vizionare gânduri nu-şi imaginau antaresienii de atunci că peste 40 de ani vom fi sub asediul planetar al unei pandemii, în timp ce un elicopter zboară pe Marte iar un întreprinzător testează de zor prototipuri ale unei nave spaţiale revoluţionare.

Oare cum va fi peste încă 40 de ani? Teleportare? Extratereştri? Fuziune nucleară şi energie gratis pentru toată lumea? Unii dintre noi vor vedea…

Până atunci, să ne reîntoarcem în realitate. Ce ştim în momentul de faţă:

  • AntareSFest 2021 se va ţine, fără dar şi poate.
  • Ştim şi perioada: 1-3 octombrie 2021.

Ce nu ştim?

  • Nu cunoaştem locaţia, numărul de participanţi permis, condiţii de participare. Păstrăm suspansul… nu că ne-am dori, dar trebuie să dansăm după cum cântă Covidul ăsta nenorocit.

Ce bănuim:

  • Se va organiza cu prezenţă fizică, probabil mai mulţi participanţi ca anul trecut.
  • Din punct de vedere financiar va fi o reală provocare să bugetăm acţiunea, dar credem în miracole.
  • Probabil nu vom avea nici în acest an paradă cosplay.
  • IMPORTANT: dacă autorităţile vor încuraja participarea la astfel de evenimente doar a persoanelor vaccinate sau imunizate pe cale naturală, nu vom pregeta să permitem accesul la manifestări doar pentru cei ce pot dovedi că se află în aceste categorii. Am însă convingerea că nu e necesar să explicăm unor fani ai genului SF beneficiile vaccinării.

 

Pregătirile îşi urmează cursul firesc. Lucrăm la afişul manifestării, vom publica în cel mult două luni listele cu creaţii literare apărute în 2020 pentru cele trei categorii de premii.

Ţinem aproape. Aveţi grijă de voi, staţi sănătoşi şi pregătiţi-vă de vremurile bune care bat la uşă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.