Organizarea Romcon 2017

Comunicat oficial

 

Consiliul de Conducere al Clubului ANTARES Braşov a luat act, cu surprindere, de anunţul apărut în Helion Online, prin care se fac publice detalii privind invitaţii speciali şi componenţa juriului Romcon 2017.

Dorim să aducem la cunoştinţa publicului următoarele:

  1. Stabilirea juriului, a comitetului de organizare şi a listei de invitaţi trebuie să fie rezultatul unor discuţii consensuale purtate între organizatori. Considerăm drept nule şi neavenite încercările de impunere a acestora prin discuţii telefonice. De asemenea, considerăm nepotrivită apariţia articolului respectiv pe websiteul unei organizaţii neimplicate în organizarea Romcon.
  2. Considerăm inoportun un juriu în care se regăsesc membrii juriului ediţiei precedente.
  3. La Romcon 2016, un participant s-a exprimat total neelegant la adresa grupului care prezenta o anumită temă. Acel domn nu poate apărea pe lista invitaţilor speciali din anul următor. Suntem datori să ne respectăm reciproc, indiferent de nivelul studiilor sau al experienţei în domeniu.

În data de 28.01.2017 am avut o şedinţă de lucru a Comitetului de Conducere al Antares Club Braşov. În urma discuţiilor purtate cu această ocazie, luând în considerare situația actuală creată, vrem să facem cunoscute câteva aspecte:

– Asociaţia ANTARES Sci-Fi&Fantasy Club Brașov este o entitate cu statut juridic ai cărei membri se întâlnesc periodic, din pasiunea pentru literatura și arta science-fiction și fantasy. Reunim un grup de sefişti entuziaşti, ne simţim bine împreună şi la fel vrem să ne simţim şi în cadrul extins al unei întâlniri naţionale de a cărei organizare de ocupăm.

– Am primit neaşteptat de multe mesaje de simpatie şi susţinere din partea pasionaţilor SF&F din ţară. Luând în calcul acest capital de încredere, poziţia geografică şi potenţialul turistic al zonei în care ne aflăm, este firesc să ne asumăm organizarea unui eveniment naţional.

Organizarea unui Romcon ne onorează, dar numai în condiţiile în care nu suntem supuși la presiuni din partea co-organizatorului și acesta va lua în considerație opiniile, ideile și sistemul de organizare al Asociaţiei ANTARES Sci-Fi&Fantasy Club Brașov, în scopul vădit de a aduce o nouă viziune și un suflu nou, inedit, unui eveniment de o astfel de amploare.

Ne asumăm organizarea unei întâlniri naţionale la Braşov, la începutul lunii septembrie, mai precis pe 8-9-10 septembrie 2017, așa cum am stabilit.

Dorim să fie un Romcon, pentru a oferi continuitate acestui eveniment definitoriu pentru fandomul românesc. Acest lucru va fi posibil doar dacă organizatorii de la ArcaSF ( ArcaSF este acronimul pentru Asociația română a cluburilor și autorilor de science-fiction, care are prerogativa exclusivistă de a organiza RomCon) vor declara public, până în data de 10 februarie 2017, că ANTARES Club Braşov este organizatorul şi decidentul acestui eveniment. În caz contrar, întâlnirea naţională de la Braşov se va desfăşura sub alt nume.

– Reafirmăm dorinţa de a purta un dialog constructiv și benefic cu toţi membrii fandomului românesc, în vederea păstrării relaţiilor de prietenie şi a plăcerii de a discuta despre pasiunile comune. Pentru că despre asta e vorba, despre împărtăşirea pasiunilor, nicidecum despre scânteierea orgoliilor.

CONSILIUL DE CONDUCERE AL ANTARES CLUB

Braşov, 30.01.2017

5 comentarii la „Organizarea Romcon 2017

  1. scrie în statutul asociației că ARCASF organizează RomConul. dar este un abuz. pot să-mi fac și eu mîine o asociație și să scriu în statut orice: că fac RomCon, EuroCon și WorldCon la fiecare două luni.
    vă felicit pentru luarea de opiziție oficială și pubică. sînt convins că o să ne simțim bine la Brașov în septembrie, indiferent cum se va chema evenimentul pe care o să-l organizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.