Antologie AntareSFest 2019

Vă invităm să trimiteţi texte pentru următoarea antologie AntareSFest!

„The Eagle has landed” au fost cuvintele care s-au auzit, în urmă cu cincizeci de ani, în centrul de control al misiunii Apollo 11 din Houston, Texas. Aselenizarea reuşise; pentru prima dată în istoria umanităţii, reprezentanţi ai speciei noastre păşeau pe suprafaţa unui corp ceresc.

În 2019 se împlinesc 50 de ani de la acest moment de referinţă din istoria cuceririi spaţiului. În cinstea acestei aniversări, tema festivalului AntareSFest #3 (Braşov, 4-6 octombrie 2019) va fi „Încotro, Homo Cosmicus?”

Cu acest prilej vom pregăti o antologie de povestiri SF având ca subiect explorarea spaţiului de către reprezentanţi ai speciei umane. Vom selecta 12 povestiri, dintre care trei vor fi povestiri semnate de autori aflaţi la debut.

Cerinţe:

– dimensiune text: 1.000 – 5.000 cuvinte.

– fişier .txt, .doc sau .docx; font Times New Roman mărimea 12, la un rând şi jumătate, aliniere la stânga.

– unul din personaje să fie reprezentant al speciei umane (nu neapărat născut pe Terra, poate fi un descendent născut pe altă planetă, pe o navă intergalactică sau pe o staţie spaţială).

– acţiunea să se desfăşoare departe de Terra; undeva în Sistemul Solar, sau chiar mai departe de atât, ca parte a unei misiuni de explorare a spaţiului cosmic.

– primim şi povestiri care au mai fost publicate în print sau mediul online, pe propria răspundere a autorului. Nu răspundem pentru situaţiile în care textul respectiv se află sub relaţie contractuală cu edituri sau alte instituţii.

Aşteptăm creaţiile voastre literare la adresa de e-mail: antaresfest2019@antares-club.ro până cel târziu în data de 30 iunie 2019, ora 22.00.

Un comentariu la „Antologie AntareSFest 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.